Amanda Gustafsson och Julia Bernsveden berättar om sin PTP i Kalmar län.

PTP - praktisk tjänstgöring för psykologer

Landstinget i Kalmar län erbjuder PTP-tjänster inom många olika områden såsom psykiatri, primärvård och habilitering.

– Jag tycker om att mitt jobb är väldigt varierande och att jag själv i viss utsträckning kan påverka på vilket sätt jag jobbar. Jag tycker också om att jag här får arbeta i team med personer från samma eller andra yrkeskategorier, för att få tillgång till så mycket kompetens som möjligt, säger Amanda Gustafsson, PTP-psykolog på BUP i Kalmar.

I PTP-programmet ingår träffar en gång i månaden med föreläsningar, nätverkande och studiebesök. Programmet har ett rullande schema, vilket innebär att du kan påbörja programmet när som. En PTP-tjänstgöring hos oss kommer ge dig ett utvecklande samt lärorikt år.

– PTP-programmet är bra och lärorikt. Jag trivs jättebra, både i Kalmar som ort och på min PTP-plats, säger Julia Bernsveden, PTP-psykolog på Stensö hälsocentral. Jag ville gärna jobba i primärvården och hade hört att Kalmar län satsat på att ha psykologer i primärvården vilket kändes viktigt.

Efter ditt PTP-år finns goda chanser till anställning som psykolog inom någon av våra förvaltningar.

För att söka PTP-tjänstgöring söker du de psykologtjänster som ligger ute under Sök lediga jobb och anger att du är intresserad av en PTP-tjänst.