Verksamhetschef Kvinnokliniken

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Verksamhetschef Kvinnokliniken. Välkommen med din ansökan senast den 3 maj.

Vi erbjuder

Som verksamhetschef är du ett föredöme som inspirerar och motiverar din omgivning och skapar delaktighet. Du agerar utifrån landstingets värdegrund om ett öppet, engagerat och kunnigt ledarskap och medarbetarskap. Det betyder att du uppmuntrar kreativitet och engagerar andra att komma med idéer.

Du har ett helhetsperspektiv på hälso- och sjukvård, samverkar med interna och externa intressenter, samt har god förståelse för utmaningar i en politikerstyrd organisation. Du har ekonomiskt driftsansvar och prioriterar insatser och använder resurser effektivt.

Som verksamhetschef har du medarbetaransvar för klinikens 19 läkare och tre första linjens chefer.

Vi söker

Du har en för tjänsten relevant akademisk examen. Det är meriterande med erfarenhet av chefs- och ledarskapsarbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Kvinnokliniken arbetar med mödrahälsovård, förlossnings- och BB-vård, gynekologi, specialistmödravård och uroterapi. Den gynekologiska delen inriktar sig på gynekologiska sjukdomar och behandlingar samt tidiga graviditetskomplikationer. Den opererande verksamheten är relativt omfattande med framförallt benigna sjukdomar men även viss cancerkirurgi. Kliniken bedriver även en omfattande cytostatiskaverksamhet.

Under 2016 förlöstes 1712 barn, neonatalavdelning finns på sjukhuset de tar emot barn från och med vecka 30. Specialistmödravården står för flertalet ultraljudsundersökningar/ultraljudsscreening under graviditet, samt sköter gravida kvinnor med komplicerande sjukdomstillstånd.

Mödrahälsovårdens verksamhet består av graviditetsövervakning, föräldragrupper, preventivmedelsrådgivning, gynekologisk cellprovskontroll samt ungdomsverksamhet.

Landstinget i Kalmar län har ingått ett samarbete med Linköpings universitet och Kalmar blir en av fyra huvudstudieorter för läkarprogrammet med start i januari 2019.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2017:25 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-05-03 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.