Systemförvaltare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker Systemförvaltare. Välkommen med din ansökan senast den 1 januari.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete som systemförvaltare där du är med och utvecklar vårdens journalsystem, att hitta balansen mellan kundens önskningar samt leverantörens och teknikens möjlighet. I ditt arbete fångar du upp och identifierar utvecklingsbehov samt anpassar systemen så att de stöttar kärnverksamhetens processer på bästa sätt. Du säkerställer systemens funktionalitet och användbarhet, ger användarstöd och är 2:a linjens support. Du ansvarar för ändringar/kompletteringar i systemet så att de anpassas till nya förutsättningar som t ex lagar, förordningar, nationella riktlinjer, landstings-/regionbeslut.

En av dina arbetsuppgifter är att testa och införa nya versioner, det kan vara ny eller förändrad funktionalitet i befintliga vårdsystem eller i e-hälsotjänster. Du deltar också i utvecklingsprojekt inom IT-förvaltningen och samverkar på olika sätt med kärnverksamheten och med externa leverantörer.

Vi söker

Vi söker dig som är analytisk, noggrann, strukturerad och har ett strategiskt tänk samt förmåga att se helheten i processer och flöden och du gillar att lösa problem. Du har lätt att kommunicera såväl skriftligt som muntligt vilket innebär att du är öppen, tydlig och lyhörd i din kommunikation.

För att trivas bra i systemförvaltarteamet är du en person som värdesätter samarbete och tycker om att dela med dig av din kunskap. Du trivs med att arbeta i team, ta egna initiativ samt även att jobba självständigt. Det är en fördel om du jobbat i projekt tidigare eller i någon typ av sammanhållande roll. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du kan ha arbetat inom området några år eller vara nyexaminerad. Det viktiga för oss är att du har ett verksamhetsorienterat fokus och ser vikten av ändamålsenligt systemstöd för vårdens processer.
Utbildningsmässigt har du högskoleutbildning, t ex systemvetenskap, eller annan som vi bedömer som likvärdig. För arbetet behöver du ha körkort B.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

- Tittar man framöver kommer det ju hända jättemycket med digitaliseringen av vården, så att det kommer ju bli en jättespännande resa att vara med på, säger Anna Sandell teamledare i enheten IT Vårdsystem.

Att arbeta inom systemförvaltarteamet innebär att ansvara för den funktionella förvaltningen och utvecklingen av de vårdnära IT-systemen samt ha den lokala funktionella förvaltningen av nationella e-hälsotjänster. Du gillar att tänka nytt och att skapa möjligheter för att stötta vården i att hitta nya arbetssätt. Tillsammans tar vi nyttjandet av IT-stöd till nästa nivå!

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2017:39 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-01-01 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.