Specialistläkare radiologi

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Specialistläkare radiologi. Välkommen med din ansökan senast den 22 oktober.

Vi erbjuder

På radiologiska kliniken kommer du att arbeta med allmänradiologi men med goda möjligheter att inrikta dig mot mer nischat intresse. Kliniken kommer under de kommande åren ställa om sig från en modalitetsinriktad verksamhet mot organinriktning. På kliniken bedrivs dygnet runtverksamhet med jour på natten. Från kl 2200-0700 har vi på läkarsidan en beredskap för nödvändiga interventioner. Detta kommer att ingå i tjänsten.

Du kommer uppmuntras att delta i förbättringsarbete där Landstingets strategi "Varje dag lite bättre, kraften hos många" har varit betydelsefull för den gynsamma utveckling som kliniken har haft senaste åren.

Vi söker

Legitimerad läkare, Specialist i bild- och funktionsmedicin eller radiologi. Du har lätt för att samarbeta och tillför arbetsglädje i teamet. Du är positiv till förändring. Du har ett genuint intresse för medmänniskor och har patienten i fokus. Du uppvisar ett gott bemötande mot patienter, anhöriga och medarbetare. Du bidrar med din kompetens till kollegorna. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

På radiologiska kliniken finner du en läkargrupp med stor samlad erfarenhet och med en bredd i kompetenserna. Vi har haft en bra föryngring och har många duktiga utbildningsläkare på god väg i ST. Vi är en klinik som har modern utrustning med bland annat två MR-kameror, tre helt nya CT, fyra konventionella skelett/lunglab, tre nya ultraljud och en interventionell verksamhet på hög nivå i en toppmodern hybridsal. Årligen utför vi cirka 80000 undersökningar.

Vi står inför en spännande 5-års period där det finns planer på sammanslagning med mammografienheten. Uppstart av PET-verksamhet är nära föreliggande och en större utbyggnad av befintliga lokaler är några av de saker som kan nämnas. I denna expansiva miljö har vi behov av dig som specialist i radiologi eller bild- och funktionsmedicin. Vi har haft ett gynnsamt bemanningsläge vilket möjliggjort att vi inte behövt tumma på kvalitet och vi tillämpar full dubbelgranskning. Vi samarbetar med TMC för jourgranskning.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2017:119 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillmämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-10-22 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.