Sjuksköterska Medicin, vårdavdelning/HIA

Oskarshamns sjukhus söker Sjuksköterska Medicin, vårdavdelning/HIA. Välkommen med din ansökan senast den 31 december.

Vi erbjuder

Vi ska integrera hjärtintensiven (HIA) till vår hjärtavdelning på medicinkliniken. Vill du som sjuksköterska vara en del i det förändringsarbetet är du hjärtligt välkommen att söka dig till oss.

Som sjuksköterska hos oss är du en viktig del i vårt team på hjärtavdelningen. Vi kommer utöka vårdkedjan och erbjuda patienter hjärtintensivvård på avdelningen och letar nu efter dig som vill bidra till vår utveckling. Övergången till hjärtintensivvård kommer att ske stegvis med obligatoriska utbildningsmoment så som praktisk omvårdnad runt HIA patienter och handhavande av aktuella läkemedel. Sjuksköterskeuppgifter på en HIA/vårdavdelning innefattar all form av kardiologisk vård och omvårdnad samt fördjupad kunskap inom ex. EKG-tolkning.

- Vi som arbetar här är mycket stolta över vår hjärtavdelning. Vi är ett härligt och gott gäng med hög kompetens som stöttar och hjälper varandra. Tillströmningen av patienter varierar från dag till dag vilket gör arbetet intressant och stimulerande, berättar avdelningschefen Helene Svensson och fortsätter:

- Vi arbetar för att skapa en sammanhållen vård som utgår från varje patients förmåga, behov och vilja. Vårt mål är att varje människa ska behandlas med värdighet, medkänsla och respekt. Vi arbetar med att patienten och närstående alltid ska känna sig delaktiga i de beslut som rör dennes vård och vistelse hos oss.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet inom hjärtintensivvård är meriterande men dock inget krav. Teamarbete är viktigt hos oss samt att du är flexibel och bra på att ta initiativ. Du har en stark vilja att vara delaktig i utvecklingen av vår avdelning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi värdesätter att:
- du delar vår ambition om bra bemötande och delaktighet.
- du är noggrann, ansvarstagande och har en vilja att lära.
- du är trygg i din roll och har förmåga att prioritera.

Vår arbetsplats

Vid den vackra Småländska kusten, mitt i Kalmar län, ligger Oskarshamn. Kommunen erbjuder trevliga boendemiljöer, varierat och starkt näringsliv, vacker skärgårdsnatur samt ett rikt kultur- och friluftsliv.
Oskarshamns sjukhus har det lilla sjukhusets fördelar med snabba beslutsvägar och nära kontakter mellan enheterna. Vi arbetar med ständiga förbättringar och har utsetts till "Sveriges bästa mindre sjukhus" 2012, 2014, 2015 och 2016 baserat på kvalitet, väntetider och patientutlåtande. Vi är stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

På hjärtavdelningen behandlas och vårdas främst patienter med hjärtrelaterade besvär så som kranskärlssjukdom, hjärtsvikt, rytmrubbningar och som är i behov av akutsjukvård eller eftervård. Du kommer att arbeta i moduler tillsammans med läkare och undersköterskor runt patienten och anhöriga. Vi har även nära samarbetet med sjukgymnast, arbetsterapeut, apotekare, tobaksterapeut och kurator.
Vi lägger stor vikt vid rehabilitering för att förebygga återinsjuknande. Detta har gett resultat med en framskjuten plats i kvalitetsregistret Swedeheart. Vi arbetar aktivt med utvecklingsarbete och det finns möjlighet att fördjupa sig inom något ansvarsområde.

Välkommen med din ansökan!

Vi intervjuar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Denna rekrytering sker helt genom Landstinget i Kalmar län. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF On:2017:72 Placering/enhet:Oskarshamns sjukhus Antal platser:3 Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-12-31 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.