Medicinteknisk ingenjör/Hörselvårdsingenjör

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Medicinteknisk ingenjör/Hörselvårdsingenjör. Välkommen med din ansökan senast den 20 november.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett utvecklande och ansvarsfullt arbete där du får träffa patienter i alla åldrar. Målet med ditt arbete är att patienterna ska kunna behandlas och undersökas på ett säkert sätt vid rätt tillfälle. För att lyckas med detta kommer du stödja klinikerna i utveckling, upphandlingar och drift/underhåll av deras medicintekniska utrustningar.

Rätt person kommer att ha stora möjligheter till utveckling och det krävs att du själv initierar och driver frågor inom ditt arbetsområde. Du kommer även bevaka utvecklingen inom standarder och regelverk inom dina huvudsakliga ansvarsområden.

Arbetet är uppdelat mellan dig och vår andra hörselvårdsingenjör. Ditt arbete är fokuserat på kontakter med patient i alla åldrar och praktiskt arbete med tekniska uppgifter. Tyngdpunkten ligger på installation och underhåll av hörseltekniska hjälpmedel i skolor. Den andra ingenjörens roll är mer inriktad på klinikens diagnostiska utrustningar och teknisk audiologi inom kliniken.

Du ansvarar för installation, reparation, underhåll, kalibrering osv. gällande hörselvårdsprodukter och kringsystem som t.ex. hörapparater, audiologisk utrustning och IT-system inom området. Dessa arbetsuppgifter utförs både inom och utom sjukhuset.

Vi söker

Du är utbildad ingenjör eller har annan teknisk utbildning och/eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Har du medicinteknisk utbildning och är certifierad medicinsk ingenjör är det meriterande.

Eftersom du kommer arbeta med hörseltekniska hjälpmedel bör du ha god kännedom om hur ljud alstras och uppfattas samt hur hörseltekniska hjälpmedel fungerar och är konstruerade.

Du är praktiskt lagd och slutför det du påbörjat och åtagit dig. Arbetet bygger på principen frihet under ansvar vilket innebär att du skall vara självgående med ansvarskänsla, noggrannhet och ha god initiativ- och samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Goda kunskaper i svenska krävs eftersom du dagligen kommunicerar med patienter med hörselnedsättning liksom avdelningens vårdpersonal. Kravet på att dokumentera dina serviceinsatser är också högt. Du ska behärska teknisk engelska så att du kan ha skriftlig och muntlig kontakt med internationella serviceorganisationer, samt kan delta i utbildningar som är förlagda utomlands.

Tjänsten kräver B-körkort.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Du kommer vara placerad på Öronklinikens hörselvårdsavdelning men vara anställd av Medicintekniska avdelningen (MTA).

Öronkliniken består av ca 50 medarbetare och omfattar yrkeskategorierna audionomer, läkare, hörselpedagoger, sjuksköterskor osv. En viktig verksamhet inom kliniken är hörselvården där sjukhuset och kliniken de senaste åren rankats som en av de bästa i landet.

Medicintekniska avdelningen (MTA) svarar för medicintekniska frågor vilket bland annat innebär service, underhåll och utveckling av den medicintekniska utrustningen och dess användning inom Länssjukhuset i Kalmar, Diagnostiskt centrum och Primärvården. MTA medverkar vid upphandlingar av medicintekniska utrustningar och system, samt vid internutbildning av vårdpersonal. MTA har 15 medarbetare och är en av 18 basenheter på länssjukhuset.
Verksamheten är anslagsfinansierad.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2017:142 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid, dagtid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-11-20 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.