Lärling till Folktandvården i Kalmar län 2017/2018

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folktandvården söker Lärling till Folktandvården i Kalmar län 2017/2018. Välkommen med din ansökan senast den 31 mars.

Om oss

Vill du vara en del av en framgångsrik, värderingsstyrd organisation där utveckling är en självklarhet? Då kan vi erbjuda dig ett stimulerande och utmanande jobb på Folktandvården i Kalmar län. Vi tror på målstyrda kliniker med stor frihetsgrad ledda av kompetenta och engagerade chefer och medarbetare. Vi söker dig med vilja att växa tillsammans med oss. Satsar du på oss - satsar vi på dig!

Slutar du snart gymnasiet och är nyfiken på att arbeta inom tandvård i framtiden? Att vara lärling hos Folktandvården är ett bra sätt för dig att få en uppfattning om hur det är att arbeta som tandläkare eller tandhygienist.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Som lärling får du prova på olika arbetsuppgifter på någon av våra kliniker. Du får möjlighet att gå bredvid olika yrkeskategorier och lära känna alla olika yrkesområden på en tandvårdsklinik. Till att börja med arbetar du under handledning och så småningom mer självständigt med arbetsuppgifter så som reception, sterilarbete samt att gå bredvid under vissa patientbehandlingar.

Under lärlingsprogrammet deltar du, tillsammans med de andra lärlingarna, vid ett flertal gemensamma utbildningstillfällen. Där får alla lärlingar lära sig mer om vår organisation och om olika områden inom tandvård, datajournalsystem T4, specialisttandvården samt information om vilka alternativ som finns för att läsa vidare till tandläkare eller tandhygienist. Vi på Folktandvården i Kalmar län hoppas att du genom lärlingsprogrammet ska bli nyfiken på något av de båda yrkena, vilja läsa vidare och sedan komma tillbaka och börja arbeta hos oss i framtiden. Om du väljer att utbilda dig till tandläkare eller tandhygienist finns det goda möjligheter för dig att få ett arbete efter avslutade studier.

Kvalifikationer

För att kunna gå vårt lärlingsprogram förutsätts att du läst eller håller på att avsluta ett fullständigt gymnasieprogram, som gör dig behörig att studera till tandhygienist eller tandläkare.

Lärlingsprogrammet, som pågår under 6 månader, startar den 1 september 2017. Lärlingstjänsterna är på heltid och du erhåller lärlingslön. Vi tar varje år in mellan 5 och 10 lärlingar på kliniker spridda i hela länet.

Folktandvården i Kalmar län består av allmäntandvård med kliniker spridda i hela länet och specialist- och sjukhustandvård i de tre kuststäderna Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Här arbetar ca 400 medarbetare med ett tydligt fokus på hälsoinriktad tandvård utifrån en bred kompetensgrund.

Intresserad?
Låter detta intressant? Skriv några rader om dig själv och motivera varför du vill vara lärling hos oss. Bifoga CV, personligt brev och betygskopior till din ansökan (slutbetygskopior kan kompletteras senare).

Om tjänsten

Referensnummer:FTV:2017:5 Placering/enhet:Folktandvården Anställningsform:Allmän visstid Anställningstid:Allmän visstid Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Lärlingslön Ansök senast:2017-03-31 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.