Läkemedelschef

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Läkemedelschef. Välkommen med din ansökan senast den 23 november.

Vi erbjuder

- Det roligaste med att vara läkemedelschef är att få jobba med så ambitiösa och bra medarbetare som är dedikerade vårt uppdrag och som alla arbetar för att göra det bästa för patienten, säger apotekaren Petra Hallén som nu lämnar positionen som läkemedelschef.
- Jag gillar bredden på frågor och uppgifter som vi har här. Och att kunna få vara med och påverka arbetet med läkemedel, både här i vårt landsting, vår sjukvårdsregion och nationellt.

Du kommer att vara chef och ledare för läkemedessektionens cirka 20 medarbetare. Beroende på dina kunskaper och erfarenheter kan även andra, mer specialistinriktade uppgifter ingå. Du representerar sektionen och dess funktion som sakkunnig i olika landstingsövergripande sammanhang.

Landstinget har även ambitionen att vara en aktiv och drivande part i att stärka samverkan inom läkemedelsområdet, både inom den sydöstra sjukvårdsregionen och nationellt.

Läkemedelssektionens ansvar för läkemedel omfattar strategiskt arbete såsom processer för ordnat införande, läkemedelskommitté, prognosarbete och författande av yttranden över remisser samt farmaceutiskt stöd i våra vårdverksamheter. Vårt farmaceutiska stöd bedrivs över hela Kalmar län med medarbetare i Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Vi har välfungerande verksamhet i egen regi inom bland annat klinisk farmaci och läkemedelsförsörjning. Sektionen bedriver också informations- och utbildningsinsatser inom läkemedelsområdet riktade till vårdens medarbetare.

Vi söker

Vi söker en läkemedelschef som med hjälp av våra engagerade och kunniga medarbetare vill utveckla verksamheten ytterligare.
- Du har en kvalificerad akademisk utbildning och gedigna kunskaper inom läkemedelsområdet.
- Du delar landstingets värdegrund öppet, engagerat och kunnigt, vilket också präglar ditt sätt att vara som chef och ledare.
- Du ser medarbetarna som din viktigaste resurs och har förmågan att få människor runt omkring dig att växa.

Det är viktigt att du har förmåga till strategisk analys och är bra på att kommunicera. Erfarenhet av arbete i ledande ställning är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, då förmåga att driva effektivt teamarbete är avgörande.

Eftersom läkemedelssektionen har verksamhet i hela länet är körkort ett krav.

Vår arbetsplats

Landstingets främsta uppgift är att erbjuda en god hälso- och sjukvård till alla som bor eller vistas i Kalmar län. En stor del av landstingets administrativa resurser finns tillgängliga genom Landstingsdirektörens stab. Här finns kvalificerat stöd inom bland annat områdena ekonomi, personal, juridik, hälsoval, information/ kommunikation, utveckling och planering. Stabens arbete bestäms till stor del via uppdragsbeskrivningar och landstingsplanens inriktning.

Planeringsenheten ansvarar för övergripande planeringsfrågor, främst inom hälso- och sjukvårdsområdet. Enheten bedriver bland annat utredningsarbete, ansvarar för läkemedelsfrågor, kunskapsstyrning, regionsjukvård och insatser kopplade till vissa riktade statsbidrag.

I Landstingsdirektörens stab jobbar cirka 140 medarbetare, som är experter inom bland annat ekonomi, folkhälsa, HR, hållbarhet, hälsoval, juridik, kommunikation, läkemedel, planering och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till landstingets ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2017:19 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:100% heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-11-23 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.