Kurator rättspsykiatrin

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Psykiatriförvaltningen söker Kurator rättspsykiatrin. Välkommen med din ansökan senast den 17 december.

Vi erbjuder

Vi erbjuder:
Är du redo för ett omväxlande arbete där den ena dagen inte är den andra lik? Du får möjlighet att arbeta tillsammans i ett välfungerande team där du har ett nära samarbete med övriga teammedlemmar - läkare, sjuksköterskor, psykologer, skötare, medicinska sekreterare.

Du arbetar med bedömning och behandlingsarbete och är med och upprättar samlad individuell vårdplan för våra patienter. Du har stödsamtal och krissamtal med inneliggande patienter. Som kurator förträder du den psykosociala kompetensen i teamet och du samordnar vårdplaneringen samt är den som håller dig uppdaterad kring aktuell lagstiftning. Du hjälper patienterna med personlig ekonomi. Arbetet innebär samverkan med myndigheter, socialtjänst, Försäkringskassa, Arbetsförmedling samt andra vårdgrannar såsom öppenvården och andra landsting och kommuner. Du ansvarar för avtalen med andra rättspsykiatriska kliniker i landet.

I tjänsten som kurator hos oss ingår kontinuerlig kompetensutveckling och handledning samt utvecklingsarbeten och yrkesträffar tillsammans med övriga kuratorer inom vuxenpsykiatrin i Norr.

Övrigt
Vid tillsättning av tjänster inom psykiatrin begär vi utdrag ur belastningsregistret.

Vi söker

Vi söker:
Du har socionomexamen eller liknande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet från arbete inom psykiatrin är meriterande. Grundutbildning i psykoterapi är önskvärt, men inget krav. Arbetet som kurator är självständigt och kräver god planeringsförmåga. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga, flexibilitet och personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Vi är samlade i en länsövergripande psykiatriförvaltning och vår verksamhet är uppdelad i sex basenheter. Vi är idag totalt ca 600 medarbetare.

Vår arbetsplats:
Rättspsykiatrin i Västervik är en länsresurs för hela landstinget i Kalmar län. Patienterna på avdelningen vårdas enligt LRV och avdelningen är en sluten intagnings- och behandlingsavdelning. Vi har tio vårdplatser varav två är godkända av kriminalvården för att kunna härbärgera häktade personer med restriktioner. I öppen rättspsykiatrisk vård har vi ca 30 patienter.

Den goda rättspsykiatriska vården kännetecknas av respekt och delaktighet. Vården ska präglas av ett genuint intresse för medmänniskan, förmåga att se människan bakom brottet samt att kunna möta patienten i alla situationer. Målet är lindrat lidande, stärkt värdighet och möjligheten till ett meningsfullt liv för patienten. Vården ska bygga på evidensbaserad kunskap, beprövad erfarenhet och samverkan mellan vårdgivare.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:PF:2017:74 Placering/enhet:Psykiatriförvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell löneättning Ansök senast:2017-12-17 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.