IT Verksamhetsutvecklare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker IT Verksamhetsutvecklare. Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti.

Vi erbjuder

Hos oss arbetar du bland annat med verksamhetsutveckling och processkartläggning/-utveckling vilket innebär att du driver arbetet med förbättringar och effektiviseringar inom området.

Du har metodansvar för samverkansmodellen pm3 och håller i fortsatt implementering, anpassning och vidareutveckling av modellen som innebär att stödja objektägare/-ledare. Du arbetar också med att kommunicera och förankra samverkansmodellen inom hela landstinget och du har ett nära samarbete med de olika objektledningarna, både på IT-sidan och på kärnverksamheternas sida.

En annan av dina arbetsuppgifter är att som verksamhetsutvecklare ansvarar du för och driver IT-förvaltningens arbete med ITIL. Du säkerställer att vi har processägare/-ledare och vidare stöttar dem i deras arbete i att förbättra och utveckla våra arbetssätt.

I rollen ingår att du håller dig informerad om utvecklingen inom området och du arbetar nära både den verksamhetsnära och den tekniska systemförvaltningen samt med leverantörer inom området. Vår verksamhet är landstingsövergripande och din arbetsplats är i Kalmar, i våra nya lokaler i kvarteret Valfisken.

Vi söker

Du har relevant akademisk utbildning och har erfarenhet av verksamhetsutveckling, projekt- och förvaltningsledning. För att klara jobbet behöver du även ha erfarenhet av att driva internt förbättringsarbete och process- och metodutveckling inom IT-området.

Som person ser du helheter, har en god analytisk förmåga och ett pedagogiskt förhållningssätt. Du har lätt att kommunicera, såväl skriftligt som muntligt, vilket innebär att du är öppen, tydlig och lyhörd i din kommunikation. I ditt arbete behöver du vara bra på att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Du har också en god förmåga att samarbeta med olika typer verksamheter samt skapa bra och förtroendefulla relationer.

Det är meriterande om du har certifieringar och erfarenhet av att arbeta enligt samverkansmodellen pm3 och ITIL samt erfarenhet av IT-miljöer inom hälso- och sjukvårdsområdet. Det är även bra om du har erfarenhet från större organisationer som gör att du snabbt får överblick över flöden och processer.

Vi ser att du i linje med våra värderingar är en öppen person med förmåga att ta egna initiativ och driva din egen utveckling framåt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och för arbetet behöver du ha körkort B.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget

Vill du hjälpa oss att göra det vi gör ännu bättre?
Vi arbetar med att förbättra landstingets IT-processer med hjälp av ITIL Best Practices och med verksamhetsanpassade ITIL-processer. Med kärnverksamheterna samverkar vi enligt en struktuerad samverkansmodell, pm3. Denna samverkansmodell och ITIL-processerna ska tydligare integreras med varandra. För att bli ännu bättre inom dessa områden söker vi nu en verksamhetsutvecklare med fokus på processer.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2017:16 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-08-20 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.