IT Testledare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker IT Testledare. Välkommen med din ansökan senast den 22 oktober.

Vi erbjuder

Ditt arbete och ansvar är att driva implementationen av testautomatisering, vilket betyder att bygga upp och automatisera befintliga manuella regressionstestfall samt därefter förvalta framtagna testfall och utveckla nya testfall. I arbetet ingår även att utveckla och förvalta processer och ramverk för testautomatisering.

I dina arbetsuppgifter ingår också att delta i flera parallella projekt med fokus på landstingets journalsystem Cosmic. Det innebär testplanering, testdesign, uppföljning samt rapportering. Du fungerar som ett stöd till de som utför tester. Vi arbetar länsövergripande och din placeringsort är Kalmar i våra nya lokaler i kvarteret Valfisken.

Vi söker

Du bör ha universitets-/högskoleutbildning inom ditt yrkesområde eller annan relevant IT-teknisk utbildning. Utbildning inom testledning och erfarenhet av mjukvarutest, scriptutveckling och/eller programmering samt erfarenhet av testautomatisering. För att göra ett så bra arbete som möjligt är det meriterande om du har ISTQB-certifiering och erfarenhet av att ha arbetat med olika testverktyg, ex ReqTest och Ranorex.

Du brinner av att jobba med test och kvalitetsarbete, noggrannhet är en viktig egenskap hos dig. Du är självgående och drivs av att arbeta med stort eget ansvar. Självklart planerar, organiserar och prioriterar du ditt arbete på ett effektivt sätt. Som person är du öppen och bra på att kommunicera och hantera kontakter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Körkort är ett krav.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget

Vi behöver förstärkning av en testledare då vi ska införa testautomatisering. Den redan höga kvalité på vårt arbete ska bli ännu högre bland annat genom att säkerställa att vi arbetar med tester så effektivt som möjligt. Du får ett spännande och omväxlande arbete i regionens mest komplexa IT-miljö.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2017:25 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-10-22 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.