IT Kommunikationstekniker

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker IT Kommunikationstekniker. Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti.

Vi erbjuder

Dina arbetsuppgifter är i huvudsak att arbeta med installation, underhåll, förvaltning och felavhjälpning av systemlösningar för LAN och WAN. Inom arbetet ingår även att tillsammans med hela gruppen hantera systemlösningar för videolösningar WLAN och IP-telefoni.

En annan viktig del i arbetet är kontakten med våra verksamheter för att fånga upp behov och omsätta det till praktiskt genomförbara lösningar. Arbetet innebär resor till Landstingets ca 100 kommunikationsanslutna enheter inom Kalmar län.

Vi söker

Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning inom nätverksteknik eller annan likvärdig utbildning. Du ska erfarenhet av liknande arbete. Lång erfarenhet är meriterande.
- Du ska mycket goda kunskaper inom switching, routing och nätverkstjänster som exempelvis: DNS, DHCP och NTP.
- Du är insatt i många kommunikationsteknologier och har djupa kunskaper i TCP/IP-stackens olika delar.
- Förmåga att omsätta beställarkrav eller koncept till lösningsförslag.
- Det finns erfarenhet att skapa dokumentation för arbetsprocessen eftersom en väsentlig del av arbetet förutsätter noggrann dokumentation.
- Det finns en stark vilja att hänga med i teknologiska trender och att hålla dina kunskaper aktuella. Arbetet innebär ett ständigt behov av att inhämta ny kunskap för att klara av jobbet

För att lyckas och trivas i din roll är du en utåtriktad person med god samarbetsförmåga och ett positivt synsätt. Du är drivande, noggrann, kvalitetsmedveten och har förmåga att lägga upp arbete och dokumentation på ett strukturerat sätt. Stort vikt läggs vid personlig lämplighet. Flexibilitet förutsätts eftersom beredskap ingår i arbetet.
Du ska kunna arbeta metodisk, vara stresstålig och inte rädd för att ta tag i svåra uppgifter.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget

Vi söker IT Kommunikationstekniker där jobbet innebär att du arbetar med projektering, installation, underhåll, felavhjälpning och övervakning av våra kommunikations- och nätverkslösningar. Tjänsten innebär arbete i mycket komplexa kommunikationslösningar där vi använder senaste tekniken.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2017:18 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-08-20 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.