Funktionell systemförvaltare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker Funktionell systemförvaltare. Välkommen med din ansökan senast den 17 december.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete som funktionell systemförvaltare inom enheten IT Applikation där du har en nyckelroll i att skapa framtidens digitala arbetssätt inom landstinget.

Som funktionell systemförvaltare har du det funktionella ansvaret för några IT-system där du tillsammans med verksamheten analyserar och prioriterar behov och tillsammans med tekniska systemförvaltare säkerställer att behoven realiseras. I dagsläget är det främst IT-förvaltningens egna verksamhetssystem som du kommer att ansvara för. Det handlar om systemstöd för ITIL-processer samt olika övervakningssystem.

Vår verksamhet är landstingsövergripande och din placering är i Kalmar i våra nya lokaler i kvarteret Valfisken.

Vi söker

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning som t ex ingenjör eller systemvetare. Du har lång erfarenhet av verksamhetsområdet och grundläggande kunskaper om ITIL, systemövervakning, systemförvaltning och systemutveckling.

Som person är du drivande, noggrann, strukturerad och har ett strategiskt tänkande. Du är bra på att kommunicera både i tal och skrift. För att trivas bra hos oss är du en person som värdesätter samarbete och tycker om att dela med dig av din kunskap och har ett brinnande intresse för service. Du trivs med att arbeta i team, ta egna initiativ och jobba självständigt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För arbetet behöver du ha körkort B.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

- Vi jobbar i frontlinjen med digitalisering av de samhällsviktiga funktioner som bedrivs inom landstinget, säger Michael Ceder enhetschef för IT Applikation. Våra verksamhetssystem är kritiska för att vi ska kunna hålla tempot i digitaliseringen av landstingets verksamhet.

Enheten IT Applikation har en nyckelroll i att skapa framtidens digitala arbetssätt inom landstinget. Vi står i ett skede där denna utveckling är starkt i fokus, och där vårt arbete gett eko på nationell nivå. Tempot är högt och utvecklingen är snabb. Teamet har det tekniska ansvaret för landstingets cirka 200 IT-system och hela deras livscykel.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2017:41 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-12-17 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.