Controller

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker Controller. Välkommen med din ansökan senast den 2 maj.

Vi erbjuder

Vi söker en controller som har ett starkt intresse för leveranser av IT. Du har ansvaret för att landstingets ekonomiska rutiner följs och att IT-verksamhetens rutiner vidareutvecklas, bland annat genom att göra analyser för att säkra effektiviserings- och nyttohemtagningen vid införanden av nya digitala lösningar. I arbetsuppgifterna ingår att planera, leda och kvalitetssäkra boksluts-, budget- och prognosarbetet samt redovisning och att rapportera till landstingets centrala ekonomienhet. En annan del är att ansvara för prissättning och prissättningsmodell avseende tjänster och produkter från IT.

Som deltagare i ledningsgruppen är du i hög grad delaktig i de strategiska diskussioner och i de beslut som fattas och du förväntas bidra med kunskap och kompetens inom ekonomifrågor. Du rapporterar direkt till IT-direktören och din arbetsplats är i våra nya lokaler i kvarteret Valfisken, Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som är analytisk och noggrann samt har ett drivande och strukturerat arbetssätt. Du har också ett strategiskt tänk med en förmåga att se helheten i processer och flöden och du gillar att lösa problem. Du är öppen, tydlig och lyhörd i din kommunikation och har lätt att kommunicera, såväl skriftligt som muntligt.

För att klara jobbet har du som grund en akademisk examen eller motsvarande kunskaper inom ekonomi. Du har tidigare arbetat som controller i en större verksamhet eller har på annat sätt uppnått motsvarande kompetens. Meriterande är om du har erfarenhet från företag med IT som kärnverksamhet.

Du är kundorienterad och engagerar dig i våra interna beställares behov av leveranser av IT. I din roll har du en god känsla för teamarbete i kombination med förmåga att arbeta självständigt. En personlig strävan för dig är att ständigt lära dig nya saker. Du har en god förståelse för vikten av att klara deadlines, kan hantera stressiga situationer och med en förmåga att sätta och uppnå mål.

Vi ser att du i linje med våra värderingar är en individ som tar egna initiativ och driver din egen utveckling framåt. Du är öppen och intresserad av den nya teknikens möjligheter och utveckling. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Vill du vara med på vår spännande digitaliseringsresa?
Vår förändringstakt, en snabb teknisk utveckling och omvärldens krav på en effektiv verksamhet, gör att vi kan erbjuda en av regionens mest intressanta och utmanande arbetsuppgifter inom ekonomi och IT. Arbetet innebär att jobba övergripande med processer och rutiner runt IT-verksamhetens ekonomiska styrning vilket i sin tur betyder att stödja, coacha och utmana hela organisationen i alla frågor relaterade till ekonomi- och verksamhetsstyrning.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2017:7 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-05-02 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.