CISO Informationssäkerhetsansvarig

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker CISO Informationssäkerhetsansvarig. Välkommen med din ansökan senast den 22 oktober.

Vi erbjuder

Du har ett övergripande samordningsansvar för det systematiska informationssäkerhetsarbetet där beredskapsplanerare, personuppgiftsombud/dataskyddsombud, säkerhetssamordnare och IT-säkerhetsansvarig ingår. Du förvaltar landstingets riktlinje för informationssäkerhet där landstingets samlade information säkerställs med avseende på informationsens riktighet, sekretess, tillgänglighet och spårbarhet samt att tillämpliga lagar, föreskrifter och riktlinjer följs på ändamålsenligt vis.

Din uppgift är att driva införandet av och att utveckla och förvalta landstingets ledningsystem för informationssäkerhet enligt ISO2700. En annan av dina arbetsuppgifter är att utbilda och stödja verksamheten i arbetet med riskanalyser avseende informationssäkerhet/-klassning, kontinuitetsplanering samt rapportera granskningar och skyddsåtgärder av större betydelse.

I arbetet ingår även omvärldsbevakning och att se till att vi följer den lagstiftning som finns på området. Din arbetsplats är i Kalmar, i våra nya lokaler i kvarteret Valfisken.

Vi söker

Du har relevant akademisk utbildning med inriktning mot informationssäkerhet eller motsvarande samt några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom informationssäkerhetsområdet. För jobbet behöver du ha goda kunskaper om informationssäkerhet och relevanta standarder som t ex ISO/IEC-SS 27000-serien.

I ditt arbete har du ett pedagogiskt förhållningssätt och är bra på att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Som person är du engagerad och har förmåga att samarbeta med olika typer av verksamheter samt skapa bra och förtroendefulla relationer. Då dina kontaktytor är stora är det viktigt att du har lätt att kommunicera, såväl skriftligt som muntligt. Övrigt meriterande är kunskap och erfarenhet från offentlig verksamhet.

Vi ser att du i linje med våra värderingar är en öppen person med förmåga att ta egna initiativ och driva din egen utveckling framåt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och för arbetet behöver du ha körkort B.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Information är en viktig strategisk resurs för Landstinget i Kalmar län. En i alla avseende tillförlitlig informationsförsörjning är avgörande för landstingets förmåga att uppnå sina verksamhetsmål. För att få bättre fokus på detta området söker vi nu en Informationssäkerhetsansvarig på Landstinget i Kalmar län med placering hos IT. Jobbet innebär att arbeta med informationssäkerhetsfrågor på en övergripande och strategisk nivå och att driva frågorna framåt för hela landstinget.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2017:24 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-10-22 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.