Chef IT Vårdsystem

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker Chef IT Vårdsystem. Välkommen med din ansökan senast den 17 december.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett brett arbetsfält inom landstingets IT med ansvar för planering, ledning och samordning av enheten IT Vårdsystem, en verksamhet som står inför ständig utveckling och nya utmaningar utifrån kundbehov. Som chef för IT Vårdsystem ansvarar du för att, tillsammans med teamledarna, driva den funktionella systemförvaltningen av system och e-hälsotjänster, att implementera och möjliggöra nya tjänster samt att ansvara för support till slutanvändare.

Ditt huvudansvar är att säkerställa IT-förvaltningens leverans, utveckling, förvaltning och support av vårdsystem och e-hälsotjänster. Du ansvarar för att i samarbete med verksamheten, efter givna strategier och budgetramar, ta fram de effektivaste lösningarna för landstinget. I stor utsträckning sker arbetet i samarbete med övriga enheter inom IT-förvaltningen.

Som chef leder, samordnar och utvecklar enhetens verksamhet och ansvarar du för att uppsatta mål förverkligas tillsammans med medarbetarna. Du har förmåga att stimulera och entusiasmera medarbetarna att arbeta med ständiga förbättringar för att nå framgång och bra resultat. En viktig uppgift är att utveckla arbetsrutiner och effektivisera. Arbetet spänner över ett brett område och innehåller allt från dagliga operativa frågor till övergripande strategier och planer.

Du ansvarar inför IT-direktören för enhetens verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du ingår i ledningsgruppen. Vår verksamhet är landstingsövergripande och din enhet består av ca 20 medarbetare i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi söker

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, företrädesvis inom IT. Det är meriterande om du har lett IT-förändringsprojekt. Du ska ha bra chefs- och ledarerfarenheter samt en utvecklad förmåga att entusiasmera och leda mot gemensamma mål. Du sätter samarbete högt och är bra på att skapa effektiva team och att utveckla medarbetare. Du har kapacitet att tolka verksamhetens behov och översätta dem till lösningar samt en god talang att se helheten, är analytisk och kan prioritera verksamhetens utveckling.

Som person är du full av idéer och engagerad i din roll. Du ska tycka om att jobba strukturerat och systematiskt och du gillar att ha ordning och reda. Resultat är för dig lika viktigt som relationer. Arbetet innefattar mycket kontakter med olika kundgrupper och samarbetspartner, vilket gör att du måste ha en stark kundfokus och har lätt att uttrycka dig skriftligt såväl som verbalt. Du räds inte av att ta egna initiativ och motiveras av ett självständigt arbetssätt, såväl som du är en god samarbetspartner. Stor vikt lägger vi på personlig lämplighet. Då arbetet medför resor är det bra om du har B-körkort.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Enheten IT Vårdsystem ansvarar för vårdens centrala IT-system. Vi följer fortlöpande verksamhetens behov, förväntningar och krav med målet att underlätta och ge ökad nytta. Vi arbetar efter samverkansmodellen pm3. På enheten ställs stora krav på kundfokus och servicemässighet.

Ledarskapet inom Landstinget i Kalmar län utgår från tre viktiga delar: öppet, engagerat och kunnigt som vi ser att du svarar upp mot. Som chef förväntas du förena rollerna som ledare, strateg och chef.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2017:33 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-12-17 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.