Chef för Diagnostiskt centrum

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Diagnostiskt centrum söker Chef för Diagnostiskt centrum. Välkommen med din ansökan senast den 17 september.

Vi erbjuder

Som centrumchef ansvarar du för medarbetare, ekonomi, verksamhetsutveckling, samordning och strategi inom Diagnostiskt centrum.

Du har stor möjlighet att påverka strategiska frågor inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen då du ingår i ledningsgruppen tillsammans med länets tre sjukhuschefer samt hälso- och sjukvårdsdirektören.

En viktig del i arbetet är att utveckla och skapa förutsättningar för samarbete med andra förvaltningar och enheter inom landstinget samt med externa aktörer.

Vi söker

Vi söker dig som är en engagerad ledare med en vilja och förmåga att skapa förutsättningar för att möta framtidens sjukvård.

Du har förmågan att driva och utveckla verksamheterna samt att motivera dina medarbetare och få dem att växa. Du är bra på att samarbeta och kommunicera på ett lyhört, tydligt och öppet sätt. Du leder genom att delegera och entusiasmera. Du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och ledarskapsförmåga.

Du har en flerårig akademisk examen och erfarenhet av laboratoriemedicin eller annat område inom hälso- och sjukvården. Forskningserfarenhet är meriterande.
Vår arbetsplats

Diagnostiskt centrum är en länsövergripande verksamhet med enheterna: Klinisk patologi, Fysiologiska kliniken, Klinisk mikrobiologi med smittskydd och vårdhygien, Klinisk kemi och transfusionsmedicin samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ca 250 medarbetare som årligen utför fler än 5 miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi fungerar som ett vetenskapligt kompetenscentrum och är aktiva inom flera forskningsområden. Vi har verksamhet på länets tre akutsjukhus. Vårterminen 2019 tar vi emot studenter från läkarutbildningen.

Vill du utveckla diagnostiken i Kalmar län och strategiskt arbeta med hälso- och sjukvårdens utmaningar?

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF DC:2017:8 Placering/enhet:Diagnostiskt centrum Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidare. Sysselsättningsgrad:Heltid. Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning. Ansök senast:2017-09-17 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.