Biträdande rektor

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folkhögskolorna söker Biträdande rektor. Välkommen med din ansökan senast den 12 november.

Vi erbjuder

Tillsammans med rektor utgör du skolledning med ansvar för utvecklingsarbete och kvalitetsarbete.
Du leder mot uppsatta mål och skapar förutsättningar för utveckling, engagemang och motivation. Du har ett genuint intresse för ledarskap med fokus på att tillsammans skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö. Ert gemensamma arbete ska stärka folkhögskolan som egen utbildningsform för att tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för de studerande. Du har ett direkt ansvar för skolans marknadsföring och för vissa kontakter mot organisationer vid olika former av samarbete. Biträdande rektor ersätter rektor vid hennes frånvaro.

Vi söker

Du har en pedagogisk examen och ledarutbildning är meriterande. Du ska vara väl förtrogen med folkhögskolans idé och studieform. Du är kommunikativ med förmåga att lyssna, samarbeta och entusiasmera. Du måste kunna fatta beslut utifrån verksamhetens behov samt driv och uthållighet i arbetet med utveckling. Du har ett stort samhällsintresse och vana att arbeta med omvärldsbevakning i ett brett nätverk. Du är beredd att gå in i rollen som ledare och strateg.
Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid ledaregenskaper och personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav

Vår arbetsplats

Du kommer att få arbeta i en utvecklande och inspirerande folkhögskolemiljö där skolan ligger centralt och naturskönt i Vimmerby. Vimmerby folkhögskola har en verksamhet som består av Allmän kurs på grund- och gymnasienivå samt tre eftergymnasiala yrkesutbildningar. Dessutom har vi en hel del kortkurs- och konferensverksamhet. Vi har cirka 40 medarbetare och cirka 300 deltagare på våra långa kurser. Vimmerby folkhögskola är en av fyra landstingsfolkhögskolor i länet.

Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I vår trygga lärmiljö får varje deltagare ett personligt bemötande.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Skolor:2017:14 Placering/enhet:Folkhögskolorna Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tidsbegränsat förordnande med tillsvidareanställning inom förvaltningen Sysselsättningsgrad:50% eller heltid i kombination med lärartjänst Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-11-12 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.