Avdelningschefer

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Avdelningschefer. Välkommen med din ansökan senast den 27 juni.

Vi erbjuder

Vi söker chefer som kan bedriva ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att vara ett föredöme som inspirerar och motiverar din omgivning och skapar delaktighet. Du agerar utifrån landstingets värdegrund om ett öppet, engagerat och kunnigt ledarskap.

Som avdelningschef förväntas du att leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och klinikledningen. Du fattar beslut både gällande den dagliga verksamheten och strategisk planering. Uppdraget innebär personalansvar för sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Du kommer ha ansvar och befogenheter avseende verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö. Vidare samarbetar du med sektionsansvariga läkare på kliniken.

På Länssjukhuset pågår just nu en förändringsprocess avseende vårdplatser. Som avdelningschef har du möjlighet att påverka och driva utvecklingen av både medicinkliniken och länssjukhuset i stort.

Totalt arbetar 8 avdelningscheferna inom kliniken i nära samverkan med varandra. Klinikövergripande uppgifter är en naturlig del av uppdraget.

Vi söker

Examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård och/eller ledarskap, organisation och administration. Tidigare erfarenhet av chefsarbete inom hälso- och sjukvård med goda resultat är meriterande. Vi söker en ledare med engagemang, förmåga till samarbete och en öppen och tydlig kommunikation. Ditt sätt att leda andra kännetecknas av närvaro, lyhördhet och tydlighet. Förutom att du tycker om att arbeta med människor har du fokus på verksamheten och energi för förändringar för att arbeta enligt principen 'varje dag lite bättre'.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Medicinkliniken är länssjukhusets största klinik. Kliniken är uppdelad i åtta sektioner. Vi rekryterar nu tre avdelningschefer. En avdelningschef för hematologi- och mag/tarmsektionerna med ansvar för en vårdavdelning, mottagningsverksamhet och en dagvårdsenhet. En avdelningschef för neurologi-och strokeenheten med ansvar för en vårdavdelning och en mottagningsverksamhet. Dessutom en avdelningschef med ansvar för diabetes- och endokrinmottagningen och reumatologimottagningen.


Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2017:45 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-06-27 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.