Avdelningschef Onkologiska kliniken och strålningsfysik

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Avdelningschef Onkologiska kliniken och strålningsfysik. Välkommen med din ansökan senast den 3 maj.

Om oss

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Onkologi är en av de specialiteter som utvecklas snabbast vilket gör att vi kommer kunna erbjuda våra patienter allt fler behandlingsmöjligheter i framtiden. Därav har utvecklingsarbete en central roll på kliniken.

Vår basenhet är en länsklinik med verksamhet både i Kalmar och Västervik. Den består av Onkologiverksamheten samt sektionen för medicinsk strålningsfysik I Kalmar har vi strålbehandling med två linjäracceleratorer, en cytostatikamottagning med nitton behandlingsplatser för poliklinisk medicinsk onkologisk behandling samt fem onkologiska vårdplatser på en kirurgavdelning. I Västervik har vi en behandlingsenhet med åtta platser för poliklinisk medicinsk onkologisk behandling.

På kliniken jobbar cirka 60 medarbetare och förutom verksamhetsutveckling har vi stort fokus på den individuella utvecklingen för våra medarbetare.

Vi hoppas att du tycker det låter intressant och vill vara med att fortsätta utveckla onkologin i vårt län. Välkommen att höra av dig!

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Vi söker en avdelningschef till våra polikliniska cytostatika behandlingsmottagningar i Kalmar och Västervik. Vi vill att du arbetar med ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att vara ett föredöme som inspirerar och motiverar din omgivning och skapar delaktighet. Du agerar utifrån landstingets värdegrund om ett öppet, engagerat och kunnigt ledarskap.

I ditt ledarskap förväntas du att leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och klinikledning. Du fattar beslut både gällande den dagliga verksamheten och strategisk planering. Uppdraget innebär personalansvar för våra sjuksköterskor på cytostatika mottagningen i Kalmar och behandlingsenheten i Västervik.
Du kommer att ha ansvar och befogenheter avseende verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö.

Som avdelningschef ingår du i klinikens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård och/eller ledarskap, organisation och administration. Tidigare erfarenhet av chefsarbete inom hälso- och sjukvård med goda resultat är meriterande liksom erfarenhet från onkologisk vård.

Som avdelningschef behöver du ha god kommunikativ förmåga, vara tillgänglig och lyssna aktivt på andra. Du behöver vara duktig på att kunna kanalisera medarbetarnas tankar och idéer på ett konstruktivt sätt. Du är strukturerad och har god planeringsförmåga.
Att vara chef är att vara arbetsgivarföreträdare och du är en viktig förebild för medarbetarna. God samarbetsförmåga både inom kliniken och utåt är betydelsefullt.

Stor vikt kommer att läggas vid ledaregenskaper och personlig lämplighet.

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2017:46 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Visstid m grundtj Anställningstid:Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession. Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-05-03 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.