IT Kommunikationstekniker

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker IT Kommunikationstekniker. Välkommen med din ansökan senast den 22 oktober.

Vi erbjuder

Hos oss arbetar du med projektering, installation, underhåll, förvaltning och övervakning av våra kommunikations- och nätverkslösningar för LAN och WAN. I arbetet ingår även, att tillsammans med teamet, hantera systemlösningar för videolösningar samt WLAN och IP-telefoni.

En annan viktig del i ditt arbete är kontakten med våra verksamheter för att fånga upp behov och omsätta det till praktiskt genomförbara lösningar. Du ingår i beredskapsorganisationen för teamet.

Vi söker

Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning inom nätverksteknik eller annan likvärdig utbildning och du behöver ha erfarenhet av liknande arbete. Du bör ha goda kunskaper och erfarenmhet om komplexa IT-miljöer i större verksamhet och ha jobbat i olika projekt och vet vad som krävs för det.

Områden som du behöver ha mycket goda kunskaper inom är switching, routing och inom nätverkstjänster som exempelvis: DNS, DHCP och NTP. Du är insatt i många kommunikationsteknologier och har djupa kunskaper i TCP/IP-stackens olika delar.

Du har en förmåga att omsätta beställarkrav eller koncept till lösningsförslag och du har erfarenhet av att skapa dokumentation för arbetsprocessen eftersom en väsentlig del av arbetet förutsätter noggrann dokumentation.

Det är viktigt att ha en stark vilja att hänga med i teknologiska trender och att hålla kunskaper aktuella vilket är en självklarhet för dig. Arbetet innebär ett ständigt behov av att inhämta ny kunskap för att klara av jobbet. Du är drivande, noggrann, kvalitetsmedveten och har förmåga att lägga upp arbete och dokumentation på ett strukturerat sätt. Du arbetar metodisk, får saker att hända och inte rädd för att ta tag i svåra uppgifter. Stort vikt läggs vid personlig lämplighet och att du har körkort är ett krav.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Vi söker IT kommunikationstekniker till teamet som ansvarar för och levererar en robust, säker och tillgänglig infrastruktur inom områdena kommunikation och nätverk i Landstinget i Kalmar län. Teamet fungerar som tekniskt infrastrukturstöd till verksamheten vid införande av nya IT-system och ansvarar för förvaltning och underhåll av befintlig kommunikationsplattform. En annan del är att vara delaktiga i att effektivisera och förbättra infrastrukturen inom kommunikation och nätverk.

Tjänsten innebär arbete i mycket komplexa kommunikationslösningar där vi använder senaste tekniken till landstingets ca 100 kommunikationsanslutna enheter inom Kalmar län.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2017:27 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-10-22 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.