IT Systemtekniker

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker IT Systemtekniker. Välkommen med din ansökan senast den 22 oktober.

Vi erbjuder

Dina arbetsuppgifter är att i huvudsak arbeta med förvaltning, utveckling och framtagning av långsiktiga lösningar för våra server- och lagringsplattformar. Du är också med i planering och genomförande av dessa. Tyngdpunkten i dina arbetsuppgifter är inom server, backup/restore samt Disaster recovery. I detta ingår även automatisering och livscykelhantering och stor vikt ligger i att arbeta proaktivt. I arbetet ingår även övrigt förekommande uppgifter inom server/lagring.

En annan viktig del i ditt arbete är kontakten med våra verksamheter för att fånga upp behov och omsätta det till praktiskt genomförbara lösningar. Du ingår i beredskapsorganisationen för teamet och din arbetsplats är i våra nya lokaler i kvarteret Valfisken, Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som har utbildning inom systemteknik eller annan likvärdig utbildning. Du bör ha goda kunskaper om komplexa IT-miljöer i större verksamhet. Ett annat område är inom backup/restore och olika server- och lagringsteknologier. Du har jobbat i olika projekt och vet vad som krävs för det.

Du har en förmåga att omsätta beställarkrav eller koncept till lösningsförslag och du har erfarenhet av att skapa dokumentation för arbetsprocessen eftersom en väsentlig del av arbetet förutsätter noggrann dokumentation. Meriterande är dina kunskaper inom lagringslösningar, automatiserade serverinstallationer eller drift av serverhallar.

Du har en stark vilja att hänga med i teknologiska trender och att hålla dina kunskaper aktuella. Arbetet innebär ett ständigt behov av att inhämta ny kunskap för att klara av jobbet. Du är drivande, noggrann, kvalitetsmedveten och har förmåga att lägga upp arbete och dokumentation på ett strukturerat sätt. Du arbetar metodisk, får saker att hända och inte rädd för att ta tag i svåra uppgifter. Stort vikt läggs vid personlig lämplighet och att du har körkort är ett krav.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget

Vill du vara med och utveckla vår infrastruktur?
Vi söker en systemtekniker till vår enhet som levererar plattformen för alla system som används i landstinget. Vi ansvarar för en robust, säker och tillgänglig infrastruktur inom området server/lagring, säkerhet och nätverk i landstinget. Vårt arbete är i en stor komplex IT-miljö som består av ca 900 servrar varav 700 virtuella och flertal lagringssystem. Vi har ett nätverk med drygt 16 000 aktiva enheter.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2017:26 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-10-22 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.