IT Säkerhetstekniker

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker IT Säkerhetstekniker. Välkommen med din ansökan senast den 22 oktober.

Vi erbjuder

Dina arbetsuppgifter omfattar både operativt IT-säkerhetsarbete och systemförvaltningsarbete (utveckling, vidmakthållande och drift) när det gäller våra IT-säkerhetssystem. Du tar fram rutiner och processer för säkerhetsövervakning samt granskar och utvärderar säkerhet i föreslagna system och lösningar. Att bidra med IT-säkerhetskompetens vid större projekt och systeminföranden är också en del av dina arbetsuppgifter.

Rollen ställer krav på högt tekniskt kunnande, eget driv och stort engagemang. Du tycker om och har förmåga att lösa problem, både på egen hand och tillsammans med andra, och du har en stark vilja att hänga med i teknologiska trender och att hålla dina kunskaper aktuella. Arbetet innebär ett ständigt behov av att inhämta ny kunskap för att klara av jobbet.

Du ingår i beredskapsorganisationen och din arbetsplats är i våra nya lokaler i kvarteret Valfisken, Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som har utbildning inom IT-säkerhet eller annan likvärdig utbildning.
Du bör ha goda kunskaper om:
- komplexa IT-miljöer i större verksamhet,
- nätverkssäkerhet (TCP/IP, brandväggar, IDS/IPS, proxy etc),
- arbete i SOC (Security operations center),
- logginsamling och logganalys med s k SIEM-system,
- MDM/EMM-system för hantering av mobila enheter,
- Microsoft Windows och andra operativsystem.

Meriterande är dina erfarenheter inom intrångsdetektering, automatiserad sårbarhetsscanning, hantering av mobila enheter samt säkerhetsgranskning av system och produkter. Certifieringar inom området är också meriterande.

Du har erfarenhet av att skapa dokumentation eftersom en väsentlig del av arbetet förutsätter noggrann dokumentation. Du är drivande, noggrann, kvalitetsmedveten och har förmåga att lägga upp såväl arbete som dokumentation på ett strukturerat sätt. Du arbetar metodiskt, får saker att hända och inte rädd för att ta tag i svåra uppgifter. Stort vikt läggs vid personlig lämplighet och att du har körkort är ett krav.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Vill du vara med och ytterligare förbättra säkerheten i vår IT-miljö?
Säkerhetsteamet förvaltar och driftar landstingets säkerhetssystem. Dessa säkerhetssystem skyddar vår IT-miljö och därmed alla system som används i landstinget och medverkar till att vi kan tillhandahålla en robust, säker och tillgänglig infrastruktur. Vår IT-miljö är stor och komplex, nätverket har drygt 16 000 aktiva enheter. Vi söker nu en IT Säkerhetstekniker.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2017:28 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-10-22 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.