Kurator

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folkhögskolorna söker Kurator. Välkommen med din ansökan senast den 30 april.

Vi erbjuder

Du ska genom enskilda samtal och samtal i grupp vara ett studiesocialt stöd för deltagarna. I samarbete med övrig personal handlägger du studiesociala ärenden och är en länk mellan kursdeltagare och andra myndigheter där så krävs. Du har en central roll i skolans krisgrupp och en viktig del i tjänsten är det förbyggande psykosociala hälsoarbetet. Du är en vägledare och ett stöd för deltagarna i livets olika situationer. I tjänsten kan även undervisning förekomma till viss del.

Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I vår trygga lärmiljö får varje deltagare ett personligt bemötande.

Vi söker

Vi söker dig som är utbildad socionom alternativt socialpedagog. Du har ett strukturerat och serviceinriktat arbetssätt. Det är viktigt att du kan se helheten kring deltagare och grupper samt att du har en god samarbetsförmåga då arbetet innebär många kontakter med folkhögskolans personal, myndigheter och andra instanser. Du ska vara trygg i dig själv, med en humanistisk och positiv människosyn. Du har god initiativförmåga och arbetar självständigt inom givna ramar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Högalids folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och kurser med inriktning mot sång och vokalgrupp, musik på scen, butikssäljaryrket samt kurser mot personer med funktionsnedsättning. Skolan utbildar även människor från andra länder i svenska som andraspråk. Högalids folkhögskola är en av fyra landstingsfolkhögskolor i Kalmar län. Landstingets vision om Hälsolän sätter starkt avtryck på skolans profil.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Skolor:2017:2 Placering/enhet:Folkhögskolorna Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidare, provanställning kan bli aktuellt Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-04-30 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.