Folktandvården i Kalmar län, frisktandvård

Frisktandvård

Frisktandvård - fast pris på tandvård.

Varför Frisktandvårdsavtal?

I Kalmar län har alla fri tandvård till och med det år man fyller 21. Under den tiden ges undersökning och behandling helt utan kostnad. Därefter betalar man själv. Med ett Frisktandvårdsavtal ges möjligheten till fortsatt regelbunden tandvård till en rimlig kostnad. Regelbunden tandvård ger friska tänder och förhoppningsvis många fräscha kyssar!

>> Gör en intresseanmälan för att teckna ett Frisktandvårdsavtal

Allt detta ingår

I Frisktandvården ingår undersökningar, förebyggande tandvård och lagningar. Skulle du behöva mer avancerade behandlingar eller specialistvård ingår även detta.

Tillsammans med din tandläkare eller tandhygienist lägger du upp en plan för regelbunden tandvård utifrån dina behov. Det innebär att en del behöver komma oftare för undersökning än andra. Självklart ingår även behandling vid akuta besvär hos Folktandvården i hela Sverige.

Det som inte ingår är tandreglering, kosmetisk tandvård (tandsmycke, tandblekning etc.) eller ersättning för förlorade tänder (implantat, bryggor etc). Tandvård på grund av olycksfall ingår inte heller, eftersom vi räknar med att det täcks av din olycksfallsförsäkring.